2010. december 6., hétfő

Megvan az új...

   ...vágyam. Most láttam, hogy van új Bret Easton Ellis-könyv: Királyi hálószobák.
   Az összes könyve megvan magyarul, és van egy olyan érzésem, hogy hamarosan ezt is megszerzem (kézdörzsölés, ördögi nevetés).


14 megjegyzés:

  1. Huh, nagyon ciki, ha még semmit sem olvastam tőle? :D

    VálaszTörlés
  2. :)Valahogy nem is tudnálak elképzelni Amerikai pszichóval a kezedben:)
    Erős gyomor kell hozzájuk, és nem is szeretem őket, miközben olvasom, hanem utána... az utóhatása nagyon... elgondolkodtató.

    VálaszTörlés
  3. Á, hát akkor rendben van... :D Egyébként sok mindent képes vagyok elolvasni és megnézni, max kicsit sokkolt állapotba kerülök. :P

    VálaszTörlés
  4. A sok misztikum között jó néha a "véresen komoly" valóságról is olvasni. Mégha messze is van tőlünk, teljesen más világ, biztosra tudom, hogy létezik, és a mi Földünkön van.

    Hajaj, ha tudtam volna, hogy új könyvet ad ki, ráadásul folytatást, elhoztam volna otthonról a Nullánál is kevesebbet, így viszont nem fogok emlékezni arra... grrr...

    VálaszTörlés
  5. Persze, meg kell ismernünk az igazi valóságot, ebben teljesen igazad van! :) Hiszen a képzeletünket a valóságra, a valóságban tapasztaltakra tudjuk építeni, amikor írunk.

    De én speciel próbálom ezeket a minimumra korlátozni, hogy azért ne őrüljek bele a szörnyűségekbe. :D Például híradót is nagyon ritkán nézek, mert az emberek imádják a rossz híreket hallani, és ezért folyton rossz híreket közölnek... azokat meg nem szeretem hallani. Inkább interneten tájékozódom. :D

    Szóval túl sok rossz dolog történik ezen a nagy golyóbison, és szeretném úgy jobbá tenni magamnak és a környezetemben élőknek, hogy a jó dolgokra koncentrálok. :D A biztató és megoldáskereső, szép történetek pont arra valók, hogy reményeket és álmokat adjunk az embereknek! :)

    Fú, ez a téma nagyon az én asztalom! :D :D :D :D Sokat írok róla. :D

    Na, de mindenféle könyv jó, és érdemes őket elolvasni! :D :) Mindenből lehet tanulni. :)

    VálaszTörlés
  6. Az a valóság, ami BEE könyveiben van, a csillogás, modellvilág, vagy éppen a drogmámoros fiatalság, elég messze áll tőlem, nem is szívesen csöppennék bele, mégis sokat lehet tanulni belőle, és ami tényleg durva, amit jó lenne eltanulni, hogy úgy borzongat, hogy csak utólag veszem észre, nem trancsírozós-öldöklős, mégis félelmetes.
    Én is szeretek fantasyt olvasni, misztikumot, urban fantasyt, mert olyan világba repít, amit szívesebben mondanék magaménak, és élvezem az időt, amit ott tölthetek. De a sokadik után jó P. G. Wodehouse-t vagy éppen BEE-t olvasni. A szépirodalom nem igazán nekem való, a csöpögős regényeket igyekszem elkerülni, ezek viszont jöhetnek:)
    A híradót én sem szeretem, egyrészt a rossz hírek miatt, másrészt mert olyat hallok mondjuk ma, amit 3-4 napja olvastam a neten. Nem lehet összeválogatni egy nap eseményeit fél órában. Viszont a katasztrófa mellé mindig jön valami állatkerti jóhír:) Ez néhány éve megy, mondhatni rendszerré vált:)
    Hmm... megoldáskereső történetek? Akkor ajánlom a fent említett P.G.W-t, a Jeeves-féle történetek mind ilyenek, de olvastam tőle mást is, itt mindig az van, hogy valakit ki kell húzni a bajból:)
    A könyvek mind jók, más kérdés, hogy személy szerint kinek jön be. Igyekszem kiválogatni azt a néhány írót, akitől aztán minden jöhet. De nem zárkózok el az újaktól sem, csak ferde szemmel nézek rájuk:)

    VálaszTörlés
  7. Okés, P. G. Wodehouse-t megjegyzem szépen! :D :)

    VálaszTörlés
  8. :) Most, hogy befejeztem a Tűzvarázst, folytatom a Bertie Wooster állja a sarat c. PGW-könyvet:) Tudtad, hogy ebből sorozat is volt, és doctor House játszotta Bertie-t?:)

    VálaszTörlés
  9. Nem, nem tudtam! :D De Ház doki jó színész, ez tuti! :D

    VálaszTörlés
  10. Ez a pasi írta az Amerika pszichót?
    Hú..... nekem folyton Christian Bale jut eszembe,mikor kiselődadást tart asszem Phil Collinsról és közben nyuvasztja az áldozatait :S
    Amúgy biztos vannak ilyen állatok. nagy az Isten állatkertje.
    Zoser... milyen név?

    VálaszTörlés
  11. Igen, a pszichó BEE-könyv:)
    És milyen jól játszotta Pat Bateman-t:)
    Ő írta egyébként A vonzás szabályait, a Holdparkot, Glamorámát, Az informátorokat, Nullánál is kevesebbet. Ennyit. Ezért is várom az újat, mert régen adott ki könyvet.
    Hja, a nyolcvanas években USA-ban voltak ilyenek, de szerintem még most is vannak;)
    Tetszik a név, egzotikus:)

    VálaszTörlés
  12. Sikerült behoznom a lemaradásomat !
    Minden alkalommal a képernyő elé ragasztasz , a párom morog is eleget , hogy ha olvasok se látok , se hallok.
    Szerintem írtó remekül leírtad az egészet , nagyon tetszett a kislány reakciója.Nos , Eltan pedig egy igazán megnyerő személyiség.
    Csak így tovább !

    VálaszTörlés
  13. Szia! Üdv ismét!
    Köszi, örülök, hogy tetszik:)

    VálaszTörlés