2011. június 15., szerda

Teljes holdfogyatkozás

   Mikkamakkának köszönhetően értesültem arról, hogy ma este teljes holdfogyatkozás lesz. 21:22-kor kezdődik, és vagy 50 percig tart.
   Kamerát feltöltöttük, fényképező elemei töltődnek... már csak az a kívánságom, hogy ne legyen felhős az ég.

7 megjegyzés:

  1. Én meg a molyról tudtam, meg közismerten az olvasói blogosok oldala. Mindegy örültem, mert általában lemaradok róla, a híradóban ugyanis csak ma este fogják mondani, hogy tegnap ez volt.

    Egyébként nálunk csak valamikor 11 órakor lehetett látni, mert akkorra emelkedett fel a Hold a házak fölé.akkor már teljes volt a fogyatkozás, és még fél órát szobroztunk, hogy megláthassuk az első fénycsíkocskát.
    Persze fényképezni nem lehetett, mert a 9-szeres optikai zoom, meg a 10 másodperces exp. idő kevés egy jó fotóhoz, ahhoz távcső kellene.

    VálaszTörlés
  2. Na, én is jól jártam, mert nálunk meg a szomszéd beépítetlen telken tenyésző komplett erdő miatt nem lehetett látni, csak mikor már kezdett újra előbukkanni. :S Pedig még a teleszkópot is előszedtem, idén első ízben. :D Mérgemben éjjel kettőkor még megírtam a Mikkagymenés blogomba a történteket. :D
    Egyébként nagyon szép volt, amit láttam belőle... :)

    VálaszTörlés
  3. Tettünk egy kört a környéken, de láttuk szabad szemmel (a közeli híd aljából), és le is fényképeztük (kicsi olymposom tud éjszakaiul), de nem igazán látszik semmi. Messze voltunk.:)
    Mikkamakka: elmegyek ám hozzád, csak előbb még lepusztítom Niarát:)

    VálaszTörlés
  4. Jaja, én is láttam! :-) De nem sokáig néztem, mert korán keltem aznap, kifáradtam a nagy Balcsizásban, és aludnom kellett. XD

    De jó volt! ;-)

    VálaszTörlés
  5. Szegény!!
    Jó volt a víz? Én ilyen korán még akkor sem mennék be, ha fizetnének érte:)

    VálaszTörlés
  6. Ó, aRTIE, TE SZEGÉNY....XD azért én is inkább a Balcsit választottam volna :SSS

    VálaszTörlés
  7. :-DD Nem volt ám olyan fagyos a víz! Fonyódon voltunk egyébként, és hát a déli részen tudjátok hamar felmelegszik a Balcsi. ;-) Szóval ugyan hideg volt, de megszokható. :-)

    VálaszTörlés