2011. február 28., hétfő

Házunk tája

   ...vagy farm, ahol élünk. Ahogy tetszik.
   Találtam a "blogra" c. mappában néhány képet, és... remélem, hamarosan olyan jó idő lesz, mint ekkor volt (tavaly augusztus).








19 megjegyzés:

  1. Hm, de jók... Irigyellek kicsit ezekért. Nekem itt egy panelház jutott. (Ezt mindig felhozom. XD)

    VálaszTörlés
  2. Mi is panelban vagyunk - most. Ezek a képek odahaza készültek, légvonalban is vagy 100 km-nyire innen.
    Nem igazán szeretek kertes házban lakni, jobb panelben, de azért az tényleg jó, ha kilépek a bejárati ajtón, és a napsütéses teraszra, két lépés után meg az udvarra jutok:)
    És a szomszédok is messzebb vannak:)

    VálaszTörlés
  3. Klassz képek:)
    Mi 8 évig panelban laktunk, annyi elég volt. Petra már nem is emlékszik rá, pedig a félnapot az ablakban töltötte, na most mega kertben.
    Mi az első és a negyedik képen levő virág?
    Kővirágom nekem is volt, amíg nem volt vizslánk. Azóta csak a rózsa kompatibilis. Rózsa-vizsla háborúból mindig rózsa jön ki győztesen:-D

    VálaszTörlés
  4. Jó, ha többféle lakást kipróbálunk, van viszonyítási alap, könnyebben tudjuk kiválasztani a sajátot:)
    Nem tudom a virág nevét, majd hazakérdezek:)
    Hajrá rózsa!:)

    VálaszTörlés
  5. Hajrá Vizsla! :P
    És persze: HAJRÁ TAVASZ! <3^^...

    VálaszTörlés
  6. de szép képek......jó kis otthonos...én átmenetileg 16 évig éltem panelban..utáltam...nagyon utáltam....a kertezést is utáltam:-) előtte..de csak addig amíg nem a sajátot matattam:-)....miután újra a saját kertet matathatom...teljesen megváltozott a természethez a kerthez a növényekhez való viszonyom...de ehhez Ők Kellettek...a NÖVÉNYEK ...A LEVEGŐ....A FŰ...A NAPSÜTÉS..A PÖTTÖM KERT...ÉS ..ÖNNÖN LÉNYEM MEG AZ ELMÉM....összedolgozása.-)

    ott vagy mindíg..ahol épp lenned kell.....de olyan gyorsan pörög Veled majd az élet-utad...ahogy pörögsz majd a helyszínváltozások között...

    hisz már láttad magadat...ezerszer...milyen életed lesz......

    VálaszTörlés
  7. :D Most leginkább a tavasznak szurkolok, elég volt a hóból:D

    Itt, vagyis ott van kert is, a ház mellett, meg veteményes is, meg üvegház, meg jó nagy föld, amit a szomszédok használnak (egyben termesztik a kukoricát).
    Az utóbbi időben máshogy viszonyulok ezekhez a dolgokhoz (növének, levegő,...), régen nem foglalkoztattak, most meg elvágyódok.
    Több helyen, többféle helyen éltem, mindegyikben volt jó is, rossz is. Hogy ezután mi lesz, még nem tudom. Remélem jobb, fényesebb lesz.
    Az utolsóhoz nem tudok hozzászólni. Szerintem elkerülte a figyelmem, vagy "fiatal" vagyok még, de ami késik, nem múlik...:)

    VálaszTörlés
  8. Láttad már az Arany iránytű c. filmet?....A kislányt figyeld...és csak ÉREZD....ha láttad....és van lehetőséged...szeretettel ajánlom nézd meg újra....rengeteg kulcs van benne....számodra..!

    szépet jót...gyönyörű hétvégét kívánok....és bocsánat, hogy ezt leírtam..de napok óta bennem van..eddig húztam, hogy "átadjam":-D

    VálaszTörlés
  9. Mi az, hogy láttam? Kétszer biztos, és el is olvastam, ráadásul a 2. és 3. részét is:)
    És nagyon-nagyon tetszett:)
    Múltkor a mimzyt néztem, most ezt is megnézem:)
    A lány tényleg jól játszik:)
    Semmi gond, ha bármi mondanivalód van, nyugodtan engedd szabadjára:)
    Jó hétvégét neked/nektek is!:)

    Ui.: már "nyíltabbá vált" a jácint:)

    VálaszTörlés
  10. :-)...nem néztem, hogy a lány , hogy játszik....csak Téged láttalak benne.....a FONTOSSÁGOD...A VILÁG SZÁMÁRA..!!!!.....van második harmadik rész?? le vagyok maradva...megírnád mi a címük? köszönöm....

    A jácintod ...az illatával beszél hozzád...csak hallgasd...ha tökéletesen kinyílik....csak kapkodják az érzékeid a "fejüket" majd:-D.....
    képzeld.....én egyik nap akartam venni két kis primulát...de a végén nem vettem.és senkinek nem mondtam, hogy azt akarok venni....
    erre hazaállít a párom...két primulával:-) Na mondom...megy ez:-) csak teremteni kell a gondolat erejével..KÉTSÉGKÍVÜL!! ez a kulcs szó..
    Nem az érdekel már , mi hogyan valósul meg....csak ha valamit szeretnék..TUDOM, HOGY MÁR MEGVAN ÉS KÖZELÍT FELÉM..és tényleg így van...de majd érzékeled....saját magadon..egyre jobban:-)..

    Könnyen nyíló erőid vannak...:-) szépet jót kívánok.....Te kis Arany Iránytűs Lány

    VálaszTörlés
  11. :) Kíváncsi vagyok, hány olyan filmet említesz még, amiket szeretek:)

    Az arany iránytű már az előzeteséből megtetszett, a világ meg egyenesen elvarázsolt. A háromrészes könyvsorozat (Az Úr sötét anyagai) első könyvét filmesítették meg: ez az Északi fény (filmen már 'Az arany iránytű').
    A második rész 'A titokzatos kés', a harmadik meg 'A borostyán látcső'.
    Van egy plusz rész: 'Lyra's Oxford', de azt nem találtam meg sehol.
    Ha gondolod, megkeresem a könyveket, és elküldöm, ha nem gond, hogy gépen kell olvasni. Sokan nem szeretnek gépen könyvet olvasni, ezért is kérdezem. Nekem sajna csak gépen vannak meg. De ha tetszett az első rész, a többit is ajánlom, érdekes, fordulatos, elgondolkodtató, és nagyon-nagyon másvilági:) (De nem olyan értelemben, mint a Másvilág:))

    Most nemrég, mikor előkerestem az elemeket, hogy feltöltsem őket, és lefényképezzem a virágokat, egyből elő is kerestem a dvd-t, amin az Arany iránytű van. Vagyis nem is kellett keresni, mert pont ott nyílt ki a tartó;)

    Lyra egyébként nagyon távol áll tőlem, mind külsőre, mind természetre.:)

    Na, majd lefényképezem a Jácintot, aztán fel is teszem netre. Szerintem kell még egy hét, hogy kinyíljon. De lehet, hogy több is. Voltak "fejlettebbek" a boltban, de valamiért szeretném, hogy mellettem nőjön fel:)

    És ugyanazt a két primulát nézte ki a párod is, mint te?:D Mostanában határozottan jobban működik a "gondolatolvasás" közöttünk is. Párommal sokszor ugyanarra a szófordulatra gondolunk, és van, hogy egyszerre is mondjuk ki:) És ő is ráérez a virág-dologra:) Aznap este, mikor már megvolt Jácint, azt mondta, hogy nézte, nézte, milyen virág, miért van ott, de nem esett le neki, hogy eddig nem is volt:) Csak attól félek, hogy túl élénk illata lesz, és mivel párom allergiás szinte mindenre... hát remélem, tetszeni fog neki az illat:)

    :)

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm a könyv címeket majd rákeresek a neten.........

    A párod nem lesz allergiás semmire....ami TE VAGY....és a virág is TE VAGY....

    !!!!!!!!!!!!!!!! :-) KÖSZÖNÖK MINDENT!!!

    VálaszTörlés
  13. Megtaláltam a könyveket, ha gondolod, elküldöm őket:)
    Méghogy nem allergiás! Képzeld, viszked a bőre, ha a nyálam hozzáér:):)

    VálaszTörlés
  14. :-) Hát ne köpködd:-) egyébként sem Rád allergiás..hanem magára....ilyenkor az embereknek mindíg magukkal van valami gondjuk....pl. nekem a nyári pollenalleriát kell leküzdenem az idén véglegesen...kíváncsianv árom a pollen szezont...mert már TUDOM, hogy ez csakis rajtam áll....nem a pollenek jelen-létén...
    köszönöm ha elküldöd a könyvek címét..

    szépet jót:)

    és köszönöm a torrent oldal-help-emhez írt kommentedet is....

    viszont..ha elfogadod..válassz a boltomból egy könyvjelzőt magadnak.....és sok szeretettel elküldöm Neked...minden olvasmányodnál segít mégjobban beépülni azt...ami fontos....

    nem akarok udvariatlan lenni és Rád tukmálni.....csak ha elfogadod....ha jó érzésed van valamelyik láttán...akkor az a Tied....

    szépet jót Neked ....NEKTEK!

    VálaszTörlés
  15. :) Nem köpködöm, harapok:) Akkor szegénynek nagy gondjai vannak, mert szinte mindenre allergiás:)
    A könyveket mindjárt küldöm:)
    Nincs mit, nem tudtam segíteni. Kedves tőled, de vissza kell utasítanom ajánlatod:)
    Mindjárt:)

    VálaszTörlés
  16. ÁÁÁÁÁÁÁLJJJJJJJJJ EZT NEM AZÉRT ÍRTAM MERT SEGÍTSÉG ELLENÉBEN...TEEEEEEEE

    CSAK

    SZERETETBŐL....ööö....bocsánat ha tolakodónak tűnt....

    Tudod az ember nem akkro ad...ha kap......én folyton adok..érdek nélkül...mert ez egy dominolánc..


    válassz bátran.....mert nekem lenne megtiszteltetés ha az írónő választana ....csak azért hogy engem megtiszteljen..érdek és cél nélkül..

    és köszönöm a könyveket

    VálaszTörlés
  17. :) Persze, tudom, nem tolakodás, sőt, tudom, hogy gondolod. De ami késik, nem múlik:) Fogok választani, az tuti, csak kicsit várnom kell:)
    És így neked is, ezért elnézésedet és türelmedet kérem.
    Ha bármilyen ilyen könyvre szükséged van, szólj, lehet, hogy megvan, és akkor természetes, hogy elküldöm:)

    VálaszTörlés
  18. ...................köszönöm a felajánlást....

    a többinél érzETEIDRE hagyatkozz..MINDÍG...soha ne a gondolatokra..

    szépet jót.-)....

    VálaszTörlés
  19. Hajaj, megvan az érzet, még álmodtam is vele:)

    VálaszTörlés